Відкриті торги арештованого майна

Торги майном, арештованого у боржників стало вигідним джерелом доходу для бюджету держави. Саме тому, з вересня 2020 року Міністерство юстиції затвердило наказ, згідно з яким арештоване майно повинне продаватися через систему електронних торгів Prozorro.Sale.

Детальнішу інформацію можна знайти за посиланням: https://megasale.com.ua/auktsion-areshtovanogo-majna-na-majdanchyku-prozoro-prodazhi/. Тобто в Україні з’явився ще один ринок, який був відкритим та зрозумілими для всіх користувачів та конкурентним для інших ринків. Сьогодні будь-яка людина може брати участь в торгах арештованим майном і це буде відбуватися зрозумілим, для неї, чином. 

Це вигідно для багатьох людей, які не мають можливості придбати власність за дорогу ціну і було прийнято рішення зробити цей процес відкритим. Тому що, по суті, на ринку торгів, вона є монополістом, а це означає що аукціони не є повністю прозорими і нерідко продається майно за заниженими цінами підлаштовуючись під конкурентного покупця. І по цій причині була створена повністю відкрита та загальнодоступна система електронних аукціонів Prozorro.Sale. Тобто, буде створена конкуренція між бажаючими придбати майно, а отже, активи можуть бути продані за максимально високою ціною, що також є вигідним для державних установ.

Що представляє собою аукціон арештованого майна?

На даний момент, це можливість вигідно придбати цікаві лоти за цінами, нижче ринкових. Таким чином, все рухомий та нерухомий пожиток, який належав боржнику, стягується на користь кредитної установи. Ця установа, через спеціальні аукціони, далі виставляє на продаж майно, за в рази меншу ціну. На продаж може бути виставлена неймовірна кількість товарів. Ви можете придбати земельні ділянки, недобудови, гаражі, житлову і комерційну нерухомість, виробничі приміщення, також виставляють автотранспорт, сільгосптехніку, мобільні телефони, комп’ютери, ноутбуки та запчастини до них, меблі та різноманітні товари для дому. Одяг, взуття та аксесуари, не виключення, їх також можна побачити на публічному торзі. Сам процес продажу проходить по принципу аукціону, який може тривати протягом одного дня. Це значить, що кожен учасник має можливість придбати певний товар, підвищуючи початкову ціну. В підсумку перемагає той, хто запропонував найвищу ціну. Сьогодні, ці аукціони проводять і в онлайн-режимі.